Toyota Kata

Deze training is gebaseerd op het boek ‘Toyota Kata door Mike Rother’. Mike Rother onderzocht waarom Lean bij Toyota zo succesvol is en waarom andere ‘grote’ organisaties het Lean succes niet kunnen vasthouden. Op basis van een zes jaar durend onderzoek over Lean management en leiderschap bij Toyota, kwam Rother tot de conclusie dat de Japanners ‘het verschil maken’ op twee specifieke gedragsroutines. Hij noemt deze routines: 1. Verbeter Kata (letterlijk vertaald betekent dit: ‘manier van dingen doen’). De Verbeter Kata – dit is een herhaalde routine om doeltoestanden te realiseren. Je benoemt obstakels stap voor stap en lost ze daarna op. Daarbij leer je van je obstakels en komt per keer een stap dichter bij je doeltoestand.

Het dagelijks gebruiken van routines, Coaching Kata. De Coaching Kata bis een patroon om medewerkers en management de Verbeter Kata te leren zodat de Toyota Kata de manier van informatie delen wordt. Zo spreekt de organisatie niet alleen dezelfde taal op alle niveaus, het versnelt tevens de verbetering. Je weet immers welke vragen er gesteld gaan worden, je komt niet meer voor grote verrassingen te staan.

Door deze twee stappen ontstaat een cultuur van blijvend verbeteren.

Toyota Kata

Heeft u vragen over deze training of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met:

Marcia Richardson-Dusseldorp

Herken je dit?

Herken je je in onderstaande punten? Dan is deze training echt iets voor jou! Met deze training zorgen we ervoor dat we je in een dag klaarstomen en je kennis verhogen binnen Toyota Kata

 • Je wilt duidelijke doelen kunnen stellen
 • Je wilt de Kata (coaching) techniek kunnen toepassen
 • Je wilt leren hoe je verbeter/business doelen vertaalt naar visuele KPI’s op verschillende niveaus
 • Je wilt proces en inhoud kunnen scheiden om de Kata effectief te doorlopen
 • Je wilt prestatie- en verbeterdialoog op het proces kunnen voeren door inzicht, hulp en feedback te geven
 • Je wilt effectiever en duidelijker aan- en bijsturen indien het beoogde resultaat niet gehaald wordt.

“Deze training heeft ervoor gezorgd dat ik mijn werkdagen veel effectiever werden en de teams onderling veel beter samenwerkten!”

Wat kun je verwachten van de training?

 • Vertaling van lange termijn doelen naar korte termijn doelen
 • Verschillende Lean tools om het werk efficiënter te maken
 • Kata coachings technieken voor continu verbeteren
 • Communicatie, inclusief de verbale en non-verbale aspecten
 • Het voeren van een effectieve prestatie- en verbeterdialoog

De training in cijfers

minimaal

+0%

verlaging kosten per consultancy traject

meer dan

0

procesoptimalisaties gerealiseerd

meer dan

0

mensen getraind

ruim

0

klanten geholpen

Vraagstukken die we in de training behandelen:

Heb je het te druk?

Veel ondernemers hebben het te druk. De agenda zit vol en door de waan van de dag komen ze niet toe aan de écht belangrijke zaken. Welke richting wil ik op? Wat zijn mijn doelen en hoe bereik ik die? Welke keuzes moet ik maken? Hierdoor blijven ze in een kringetje ronddraaien en uiteindelijk verandert er niets.

Vicieuze cirkel doorbreken

Meerwaarde Makers helpt je die vicieuze cirkel te doorbreken. Samen stappen we even uit de ratrace, zodat we helderheid kunnen scheppen in je doelen, je ambities en je mogelijkheden. We vertalen je dromen in concrete actieplannen en begeleiden en ondersteunen je bij de uitvoering daarvan.

Een team vol talent

Je organisatie barst van het talent – maar komt dat wel tot uiting? Pas wanneer al je medewerkers in hun kracht staan en het team elkaars talenten kent, kan er optimaal samengewerkt worden. Teamcoaching geeft inzicht in persoonlijke verschillen en helpt om een gezamenlijk doel te bereiken. De ene keer gebruiken we Bokscoaching om een team te ontwikkelen, de andere keer zetten we Mindsonar in om denkpatronen in kaart te brengen. Maatwerk dus – met gegarandeerd resultaat.

Minder stress, meer plezier

Als business coach weten wij wat er nodig is om een verandering in gang te zetten. We houden je een spiegel voor en laten je zien wat jij niet ziet. We richten het systeem van je organisatie anders in, van strategie tot implementatie op de werkvloer, zodat je kunt groeien als persoon én als ondernemer. Je leert effectiever werken, met minder stress en meer plezier. Met meer focus naar krachtige resultaten. En het mooie is: die resultaten zie je snel en zijn blijvend.

Geinteresseerd in deze training?

Benieuwd naar de mogelijkheden van deze training, wil je meer informatie of heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met je op. We werken altijd toe naar een passende oplossing voor jouw situatie.

Menu