Lean trainingen

Lean is een verzamelnaam voor een set tools, methoden, concepten en filosofie gericht op het realiseren van maximale waarde voor de klant met minimaal gebruik van resources. De focus ligt op het verbeteren van de processen en zo de doorlooptijd te verkorten, de kwaliteit te verhogen en de kosten te verlagen. Creëer een Lean cultuur waarbinnen klanten, werkplezier, vertrouwen en respect voorop staan.

Lean heeft 2 belangrijke pijlers:

 1. Continu verbeteren voor de klant en
 2. De medewerker centraal stellen.

Het vertrekpunt hierbij is dat je je medewerkers zelf laat nadenken over hoe hun processen beter en slimmer kunnen en hoe zij kunnen voldoen aan de wensen van de klant. Het juiste product, op het juiste moment, tegen de juiste prijs. Lean is veel meer dan een set tools en instrumenten; het is een effectieve manier van bedrijfsvoering.

Een bedrijf is succesvol met Lean als haar medewerkers over de juiste competenties, houding en gedrag beschikken en niet alleen de juiste instrumenten. In een Lean organisatie is continu verbeteren in het DNA opgenomen. Lean is daar geen doel, maar de filosofie die de organisatie heeft gekozen om haar doelen te bereiken (mindset).

Ben je op zoek naar een Lean opleiding? Om Lean goed toe te passen helpt het enorm om een gedegen en inspirerende opleiding te volgen en de opgedane kennis en praktische vaardigheden in de praktijk te oefenen. Je kunt bij ons terecht voor diverse Lean opleidingen,Yellowbelt, Greenbelt, Blackbelt, Master Blackbelt en Lean Leiderschap. Al onze Lean trainingen zijn LCS geaccrediteerd.

Wil je eerst de basis weten, volg dan de Lean Yellow Belt. De Green Belt is een gevorderde opleiding. Daarnaast is het ook mogelijk om verschillende workshop te volgen. Zie voor meer details, hieronder de verschillende trainingen.

Wat levert de Lean trainingen op

 • Ontwikkel jezelf als Lean veranderaar, gids, projectleider of trainer.
 • Inzicht in je persoonlijke effectiviteit.
 • Lean theorie direct vertalen naar een concreet plan voor jouw organisatie.
 • Concrete resultaten gedurende het traject door praktijkdagen.
 • Lean gecombineerd met verandermanagement en leiderschap voor een duurzame verandering

Waarom Lean trainingen bij Leading Lean

 • Inspirerende trainers en coaches met meer dan 20 jaar ervaring in de praktijk met het toepassen van Lean Six Sigma
 • Ervaring: meer dan 2000 deelnemers gingen u voor
 • Kwaliteit: meer dan 99% beveelt ons aan
 • Interactief: Leren via interactieve simulaties en praktische oefeningen i.c.m. visueel boards
 • Resultaat: praktijkcertificering levert ander gedrag & gemiddeld meer dan € 80.000 p.j. op
 • Wij creëren een evenwichtige balans tussen ‘harde’ verbetertechnieken en ‘zachte’ verandermanagement-technieken
 • Kleine groepen met voldoende ruimte voor persoonlijke begeleiding en coaching
 • Blended Learning, zowel offline als online leren
 • LCS certificering voor Yellow Belt, Green Belt of Black Belt.

Blended learning

Leading Lean gelooft in de combinatie van offline én online leren, ook wel ‘blended’ learning genoemd. Onze offline trainingen vormen de kern en je haalt meer uit je trainingsdagen wanneer je je goed voorbereidt. Dat betekent dat jij thuis ook aan de slag moet.

Hou er dus rekening mee dat je naast je trainingsdagen ook tijd vrij maakt om te leren. Voor de eerste trainingsdag bijvoorbeeld, is het belangrijk dat je als voorbereiding een aantal online modules bekijkt. En tussen de trainingsblokken ga je aan de slag met praktijkopdrachten. Na de training is het natuurlijk belangrijk om aan de slag te blijven met wat je geleerd hebt. Daarom houd je tot een jaar na de start van je training toegang tot al deze kennis via ons e-learning platform

Lean trainingen

Heeft u vragen over deze training of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met:

Marcia Richardson-Dusseldorp

Lean trainingen

Menu