Six sigma

WAT IS LEAN SIX SIGMA?

Lean Six Sigma is een methode die veranderingen teweegbrengt. Hierin staat de klanttevredenheid en procesverbetering centraal. Het is een samenvoeging van twee wereldwijde bewezen methodieken; Lean en Six Sigma

Deze praktische methodieken zorgen voor aantoonbare en duurzame verbetering van het bedrijfsresultaat. Hierbij ligt de focus op wat de klant écht belangrijk vindt. Deze aanpak leidt tot het tegelijkertijd reduceren van kosten, het verhogen van de klant- en medewerkers tevredenheid én het verkorten van de doorlooptijd.

In een tijd waarin verandering de enige constante is en mensen onder enorme druk staan (stress is de #nr 1 klacht in organisaties) hebben we leiders nodig:

  • Leiders met visie
  • Leiders die de juiste dingen doen
  • Leiders die in staat zijn te inspireren, waardoor mensen mee bewegen

Daarom hebben we mensen nodig die klaar zijn om in hun organisatie écht het verschil te maken. Die verandering willen faciliteren door zichzelf te ontwikkelen. Wij combineren onze trainingen altijd met Lean Six Sigma, leiderschap en verandermanagement. De combinatie van deze drie methodes, zorgt voor een duurzame verandering.

Lean Six Sigma biedt een framework DMAIC, waarmee een organisatie op een gestructureerde wijze continu kan verbeteren. Het implementeren van Lean Six Sigma geeft een organisatie een doelgerichte aanpak om de strategie om te zetten naar concrete resultaten tot op afdelingsniveau.

Kortom de Lean Six Sigma methodiek biedt o.a.:

  • Verhogen van efficiëntie, kwaliteit en klanttevredenheid
  • Doorbraken voor “onoplosbare” problemen
  • Korte terugverdientijd en hoge ROI
  • Krachtig stappenplan DMAIC, met concrete praktische instrumenten
  • Concurrentievoordeel
  • Groei van de organisatie en medewerkers

Leading Lean is door de Cardiff University geaccrediteerd om Lean Management en Lean Six Sigma certificeringen toe te kennen volgens het Lean Competence System (LCS) en daarom kunnen wij internationaal erkende certificaten uitgeven.

Het Lean Competence System is een internationaal gerenommeerd framework voor Lean Six Sigma trainingen en ontwikkeld in samenspraak met Cardiff University. Cardiff en het aan LCS gekoppelde leancompetency.org hebben een leidende positie in de wereld op het gebied van onderzoek en educatie in innovatie en toepassing van Lean Management en Lean Six Sigma in diverse sectoren.

Six sigma

Heeft u vragen over deze training of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met:

Marcia Richardson-Dusseldorp

Menu